Nu + fictief

 

Zeerovers 
Boekaniers 
Vrijbuiters 
Vikingen 
Aan boord 
Beroemd 
Nu + fictief 
Contact 
Woordenlijst 
Quiz 
Herkomst 
Awards 
Spullen+spellen 

In het kort...

Kidnapping, ontvoering en piraterij

 

Er zijn nog steeds piraten aktief, vooral bij AziŽ. Alleen na de Tsunami van 26 december 2004 was het even rustig. Helaas is daar in maart 2005 verandering in gekomen. De moderne piraat gebruikt een speedboot en een machinepistool in plaats van een zeilschip en een sabel. Klik op het plaatje voor meer informatie hierover.

Het concept van iemands eigendommen stelen en voor jezelf gebruiken (piraterij) geldt ook voor het illegaal downloaden, gebruiken en eventueel verder verkopen van bijvoorbeeld software. Maar dat behandeld deze site niet.

Films, musea en boeken

Piraten zoals hollywood en boeken ze zien

 

 Voor de schooljeugd
Vind je de tekst moeilijk, klik dan op de piratensmiley voor uitleg.

Wat is leuker dan over avonturen, gevechten en romantische oorden te lezen of te gaan kijken in een bioscoop? Klik op de tekening voor details.

Voor musea, klik hier.                                Voor strips, klik hier.

 

Speelgoed en schat

Bewaker van de schatkist

 

Volgens het Algemeen Dagblad doen piraten het goed als speelgoed (3 november 2005), of het nu van Playmobil of van K'NEX is. De 'Piraten Schatkist' werd winnaar in de categorie 4-6 jarigen en 'Piratenschip' werd winnaar bij de 8-12 jarigen.

Verder was het spannende spel 'Captain Billy Bones' (4-6 jarigen) en het strategisch bouwpakketspel 'Pirates of the Spanish Main' (8-12 jarigen) genomineerd.

In de komende verkiezingen zijn het loopingspel 'Pirates of the Caribean' genomineerd (6-8 jarigen) en handel-/piratenspel 'Manilla' (plus 12 jaar).

Wat en waar begraaft men? Klik op de schatkist voor meer informatie over dit spannende onderwerp.

 

Voor de namen van beroemde schepen klik hier

 

BackHomeNext

Copyright(c) 2005-2016 Piraten / All rights reserved www.hobbysite.info.