Strips

 

Zeerovers 
Boekaniers 
Vrijbuiters 
Vikingen 
Aan boord 
Beroemd 
Nu + fictief 
Contact 
Woordenlijst 
Quiz 
Herkomst 
Awards 
Spullen+spellen 

Roodbaard

Roodbaard is bekender als figurant in Asterix dan als hoofdpersoon van zijn eigen serie. Vanaf de Gladiatoren is er vrijwel geen Asterix-album waar de Schrik van de Cara´ben met zijn vrienden Baba en Driepoot droog het einde halen. Toch telt de serie over Roodbaard meer dan 35 albums (diverse auteurs). Enkele titels: De schrik der zeven zeeŰn, De zoon van Roodbaard, Het brandmerk van de koning, Muiterij op de oceaan, Het Spookschip, Dodemanseiland, De Spaanse hinderlaag, De ondergang van de Zwarte Valk, De afrekening, De schat, De kaperbrief, De bevrijding van Fort-de-France, De onzichtbare piraat, Strijd met de Berbers, De gevangene en De helleschuit.

Het verhaal van Roodbaard is ontleend aan verschillende historische piraten. Ten eerste: de kaper in Franse (Napoleontische) overheidsdienst Robert Surcouf (1773-1827). Surcouf neemt het tegen de Engelsen op in de wateren rond Afrika en de Altantische Oceaan.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de verhalen over de Turkse kaper en admiraal Khayr ad-Din (1483 - 1546) ofwel Barbarossa (Italiaans voor Roodbaard) die de Middellandse Zee onveilig maakt en de Engelse piraat Blackbeard (gedood in 1718, echte naam: Edward Teach) een zeer wrede kaper die in de Cara´ben actief is. In Het Spookschip duikt ook de legendarische kaper Morgan op.
 

Asterix, Johan Pikbroek

De strip Asterix bevat figuranten als dorpsbewoners, Romeinen, piraten maar ook soms Spanjaarden, Noormannen, Britten, Zwitsers, Gothen en Corsicanen.
Geweldig zijn de terugkerende grappen zoals de ontmoetingen met Romeinen en piraten en de bard die zo veel mogelijk de mond wordt gesnoerd.
 


Jehan Pistolet (Jehan Soupolet), in Nederland bekend geworden als Matje Madeira en later als Johan Pikbroek. Het originele, niet echt geslaagde stripverhaal speelt zich af in de 18e eeuw met als hoofdpersoon een enthousiaste maar niet bijster slimme hulp in een herberg die kaper wil worden. Met veel moeite brengt hij een bemanning op de been. Enkele titels: De Mirakelse kaper, Koning's kaper en De Purperen Piraat.

 

Piraten van Barataria

Verhaal: Artemis Delambre heeft een groot geheim. Als de vijanden van Frankrijk haar geheim ontrafelen moet ze vluchten. Gelukkig heeft ze een goede beschermer in de reusachtige moor Roustam. Samen schepen ze zich in naar Louisiana dat Napoleon een paar jaar geleden van de hand deed en dat zich nog niet aangesloten heeft bij de Verenigde Staten van Amerika. Ze zullen hun contactadres nabij New Orleans in het zuiden van Amerika echter nooit bereiken, want het schip waar ze op varen wordt overvallen door piraten. Pardon, kßpers, want daar zijn ze fel op deze zeerovers: je mag ze geen piraten noemen! De kapers van Barataria zijn ┤in dienst┤ van de president van Cartagena, Manuel Torrices.....

Uitgeverij: Glenat
Tekenaar/scenarist: Bourgne & Bonnet

 

 

PiratenNu + fictiefFilm+boekStrips

Copyright(c) 2005-2013 Piraten / All rights reserved www.hobbysite.info.